est. 2009

schrijf nu in voor een cursus Engels
web

Online cursussen

In het voorjaar van 2020 verliep het cursusseizoen enigszins anders dan verwacht. In verband met de lockdown vanwege het coronavirus was het niet mogelijk om de conversatiecursussen in reguliere vorm doorgang te geven. Door snel te schakelen en door het enthousiasme en de flexibiliteit van onze cursisten en docenten hebben wij de conversatiecursussen online kunnen voortzetten.

Inmiddels is de ervaring dat onze online lessen een prima alternatief zijn, waarbij we in staat zijn om de structuur en groepsdynamiek na te bootsen en leuke, leerzame interactieve lessen te geven. Lees hier meer over de ervaringen van cursisten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Net als een cursus op locatie moet u natuurlijk samenkomen. In plaats van een leslokaal verzamelt u zich nu in een online ‘’lokaal’’. Dit is zeer eenvoudig. U krijgt via mail een uitnodiging van uw docent, klikt op de link en vervolgens ben u in enkele vervolgstappen in uw online leslokaal, en ziet u uw medecursisten en uw docent.

De docent zal starten met het welkom heten van iedereen. U hoort wel de trainer, maar nog niet de medecursisten.  De docent kan dan bijvoorbeeld enkele warming up oefeningen doen, zodat u ook gewend raakt aan deze lesvorm.

Vervolgens wordt u in groepjes verdeeld (zogenaamde breakout rooms), en kunt u elkaar verstaan en met elkaar praten (in het Engels natuurlijk), de docent zal een rondje langs elk groepje maken voor feedback en ondersteuning.

Nadat het groepje samen enige tijd opdrachten heeft uitgevoerd en met elkaar een onderwerp heeft besproken, eindigt de docent de sessie, en komt u vanzelf weer terug in de grote groep. Daar kan de docent weer een centrale les geven en / of individuele opdrachten.

Is dit technisch ingewikkeld?

Natuurlijk is het grote verschil tussen online lessen en lessen op een fysieke locatie, dat voor online lessen u de beschikking moet hebben over een computer, laptop, tablet. Met een mobiele telefoon gaat het ook prima, maar dit geeft u wellicht niet de optimale beleving
Een headset (oordopjes + microfoon) is handig, maar niet altijd nodig, omdat de meeste laptops, tablets en mobiele telefoons over een ingebouwde camera en microfoon beschikken. Het helpt echter wel om iets geconcentreerder de lessen te kunnen volgen, en een betere geluidskwaliteit.

Wij werken met Zoom, dit is het grootste platform voor online video conferenties en zeer gebruiksvriendelijk.

Op deze pagina gaan we uitgebreider in op het inloggen op het online platform >>.

breakout room

Ervaringen
met online
conversatie
curussen

ALLE DATA
online
conversatie
curussen

Proefles
online
conversatie
curussen

vind ons leuk op Facebook

facebook

bel met talkingENGLISH - 085-4019200

085-4019200

email met talkingENGLISH - info@talkingenglish.nl

email

algemene voorwaarden cursus engels

alg. voorwaarden
consumenten

algemene voorwaarden cursus engels

alg. voorwaarden|
zakelijke afnemers

privacy statement